2016. augusztus 28., vasárnap

SÓLETFESZTIVÁL



Ez a második alkalom, hogy sóletfesztivált rendeztek ,Budapesten a Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közé eső szakaszán,augusztus 28 -án.
A hagyományos zsidó ételből nyolcezer adagot főztek.


A fesztivál különlegessége volt a 6-féle kóser sólet. A magyar sólet számunkra a klasszikus, ami füstölt libával, babbal, gerslivel készül, míg a lengyel sólet kevésbé húsos és fűszeres, és ebben marhabélbe töltött tésztaféle fő. Volt izraeli sólet is, amibe a bab mellett csirkehús kerül, marokkói sólet, amelyben van rizs, aszalt gyümölcs és datolya is, valamint jemeni sólet, ami egy levesesebb fogás, amit szegfűszeg és koriander fűszerez, és leggyakrabban pitával mártogatva fogyasztják. A hatodik fajta pedig az úgynevezett amerikai sólet, ami a világháború utáni időszakhoz kapcsolódik, és elég extra, ínyenc alapanyagokkal gazdagítják, mint amilyen a whiskey vagy akár a kávé.
A különleges gasztronómiai rendezvényen rengetegen vettek részt.
A képen marokkói sólet látható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése